FRAGMENTS OF LIFE

Gabriëlle Kroese
Helena Hoogenraad
Kitty Boon

26 mei t/m 1 juli 2018


Galerie LOOF nodigt u en uw vrienden van harte uit om aanwezig te zijn bij de opening van de tentoonstelling FRAGMENTS OF LIFE met Helena Hoogenraad, Gabriëlle Kroese en Kitty Boon op zaterdag 26 mei om 16.00 uur.

De tentoonstelling is te zien van 26 mei t/m 1 juli. De galerie is geopend op vrijdag t/m zondag van 13.00 - 17.00 uur. Klik hier voor de routebeschrijving (google maps)


Helena Hoogenraad (1992)

"Mijn werk is in de oorsprong geïnspireerd op eigen familie geschiedenis en persoonlijke foto’s. Ik vertaal mijn familiefoto’s naar schilderijen, tekeningen en grafiek werk. Er is altijd een wisselend gevecht tussen me aan de ene kant aan de beeldelementen van de foto te willen houden en aan de andere kant het verlangen om vrij te schilderen. Door het deconstrueren van de foto wordt het een autonoom beeld, dat het persoonlijke ontstijgt. Met contrasterende kleuren schep ik in de verf een nieuwe wereld waarin mensen bestaan als een herinnering, gekristalliseerd in het beeld.


Gabriëlle Kroese (1963)

Zoals cinecasten het licht regisseren, zo speelt Kroese met verf.
Gabrielle Kroese maakt nieuwe verhalen van beeldmateriaal dat zij vindt in de dagelijkse stroom visuele informatie. Zij ‘knipt en plakt’ de beelden op zo’n manier dat ze ook bij de kijker volop associaties oproepen. Hierbij is Kroese gefascineerd naar wat je blik bepaald. Wat maakt dat jij dat ene beeld ziet? Dat specifieke beeld onthoudt? Hoe ziet iemand anders dat beeld? En kan Kroese dat beeld beïnvloeden?


Kitty Boon (1959)

Kitty Boon is beeldend kunstenaar en theatermaker, door die kruisbestuiving zijn de soms theatrale en verhalende beelden te verklaren. Boon maakt foto's, films en ook installaties. Mystieke sferen voeren de kijker mee naar haar wereld waarin tegenstrijdigheden, zoals realiteit en disrealiteit een diepere gelaagdheid geven aan haar kijkwijze.


 Kunstkoop regeling mogelijk

Met de KunstKoop van het Mondriaan Fonds kunnen particulieren hedendaagse kunst en vormgeving op afbetaling kopen bij ruim 120 galeries verspreid over Nederland zonder dat zij rente hoeven te betalen. Als u een renteloze lening afsluit via de KunstKoop betaalt u namelijk niet het totaalbedrag ineens, maar lost u af in maandelijkse termijnen. Het Mondriaan Fonds neemt de rente voor zijn rekening.

Lees meer
Image

Helena Hoogenraad, All tomorrows parties I - III, olieverf op doek, 40x30cm


Image

Gabriëlle Kroese, LnR: Eva II, acryl op doek, 40x30cm, The dutch girl, acryl op doek, 80x100cm, Sequences, acryl op linnen, 60x80cm


Image

Kitty Boon, Projectie: Forgive me, Momentum, foto op dibond, 30x60cm, wat rest is zijn, foto op dibond, 30x60cm

Galerie LOOF
Gorredijksterweg 73
8411KC Jubbega

+31(0)516 - 462511
info@galerieloof.nl